«València viva i combativa», de Germán Caballero i Jorge Ramos, un llibre que «celebra la resistència popular»

El llibre, publicat per Sembra, es presenta aquest dissabte a La Repartidora, a Benimaclet

per NLV

Cultura, InfoLlibres

«València viva i combativa», de Germán Caballero i Jorge Ramos, ret homenatge als moviments populars
«València viva i combativa», de Germán Caballero i Jorge Ramos, ret homenatge als moviments populars

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Sembra Llibres publica València viva i combativa, del fotògraf Germán Caballero i l'historiador Jorge Ramos, una «retrospectiva fotoperiodística» de l'última dècada al Cap i casal des del 15-M i la Primavera Valenciana, que compta amb la participació dels moviments socials de la ciutat en forma de textos i, també, de periodistes i personatges de la cultura. Es tracta d'una obra col·lectiva que «celebra la resistència popular». De fet, el volum ha sigut possible gràcies a la col·laboració de totes les persones que van participar en el mecenatge que l'editorial va començar la primavera passada.

Mitjançant les fotografies de Germán Caballero i la coordinació de Jorge Ramos Tolosa, «es ret homenatge als moviments populars -com l'espurna del 15M, l'anomenada Primavera Valenciana impulsada pels estudiants, les manifestacions antifeixistes o les reivindicacions feministes, entre altres- que «han omplit els carrers, les avingudes i els barris de València de lluita i de resistències».

Presentació

El llibre es presentarà a La Repartidora, a Benimaclet, aquest dissabte, 20 de novembre, a les 12 hores en un acte on intervindran els autors i membres de l'Assemblea Feminista de València i de Cuidem Benimaclet.

Germán Caballero és fotoperiodista del periòdic Levante-EMV, on ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional. Actualment, és membre de l'executiva de la Unió de Periodistes. Premi Manuel Castillo de la Universitat de València el 2014, ha publicat des de Palestina, el Líban, Turquia, la frontera sud de Mèxic o entre el Marroc i Melilla. Així mateix, ha participat en més d'una desena d'exposicions.

Per la seua banda, Jorge Ramos Tolosa és doctor en Història Contemporània, professor d'Història Contemporània a la Universitat de València i activista en diversos moviments socials de València. A més, ha estat codirector de les documentals Encuentros de Exilio i Encuentros de Exilio II i curador de les exposicions Soñar mucho y dormir poco: el 15M en València, El Temps Suspés: els camps per a persones refugiades palestines al Líban i Memòria democràtica i patrimoni (1936-1939). Conéixer, difondre i posar en valor. També és autor de llibres com ara Palestina. Una història essencial, Una historia contemporánea de Palestina-Israel o Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952).