El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés arriba a 43 sales de 21 municipis del País Valencià

ACICOM, l'entitat organitzadora, assenyala que el Festival «genera sinergies entre autors, públic i societat civil»

per NLV

Societat, Cultura

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés arriba a 43 sales de 21 municipis del País Valencià
El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés arriba a 43 sales de 21 municipis del País Valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), ha aconseguit convertir-se en referència al País Valencià tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres, malgrat la dotació econòmica modesta. Enguany es duen a terme projeccions i activitats paral·leles en un total de 43 sales de 21 municipis en què es poden veure més de 80 audiovisuals diferents en més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors.

A més, és el Festival més llarg, ja que va començar el 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, i es perllongarà fins al 23 de novembre, dia en què se celebrarà la gala de cloenda i el lliurament de guardons. 

ACICOM assenyala que el Festival «genera sinergies entre autors, públic i societat civil, a través dels cine-fòrums en els quals participen els i les realitzadores, i de la implicació de més de 60 entitats de diferent caire de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.)». En aquest sentit, «crea experiències emocionals col·lectives, mitjançant col·loquis entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns lligams emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals», afegeix.

El Festival, apunta l'entitat organitzadora, ofereix «audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País». I ho fa «amb la implicació de persones, entitats i institucions molt variades». També destaca les «temàtiques de màxima actualitat: memòria històrica, feminismes, defensa del territori i noves realitats socials».

El director, Jose Ignacio Pastor, remarca: «No som un Festival de catifa roja, però sí una mostra compromesa i ciutadana molt ambiciosa».

L'objectiu és facilitar «la difusió i el coneixement dels audiovisuals produïts per un sector valencià que mostra un gran dinamisme, tant des del punt de vista industrial i professional, com des de la visió d’aquelles persones, aficionades, que s’inicien en la utilització de les imatges en moviment com a via per comunicar, reflexionar, emocionar i, en definitiva, tractar de  millorar la nostra societat».

Les projeccions es duen a terme en sales comercials, com ara Cinemes Lys de València i Multicines d’Ontinyent;  en sales institucionals (filmoteca, universitats, museus, cases de cultura, etc.), i també en sales d’associacions, ateneus, col·lectius, plataformes, etc.