Manuel Molins i Antoni Martí Monterde, entre els guardonats en els Premis Crítica Serra d'Or 2021

Josep Igual, que va morir el passat 25 de març, rep una menció especial pel dietari «L'eternitat enamorada»

per NLV

Cultura, InfoLlibres

El dramaturg Manuel Molins
El dramaturg Manuel Molins

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els Premis Crítica Serra d'Or 2021 d'enguany han guardonat el muntatge teatral Poder i santedat, de Manuel Molins (Alfara del Patriarca, l'Horta Nord, 1946), dirigit per Paco Azorín, en la categoria d'arts escèniques, i Stefan Zweig i els suïcidis d'Europa, d'Antoni Martí Monterde (Torís, la Ribera Alta, 1968), en la d'assaig. Josep Igual (Benicarló, el Baix Maestrat, 1966 - Amposta, el Montsià, 2021), ha rebut una menció especial pel dietari L'eternitat enamorada

També s'ha atorgat a Jordi Cussà (Berga, el Berguedà, 1961 – 2021), a títol pòstum, el premi de novel·la per El primer emperador i la reina Lluna. Antònia Vicens (Santanyí, Mallorca, 1941) ha rebut el de poesia per Pare què fem amb la mare morta, i Antoni Clapés (Sabadell, el Vallès Occidental, 1948) el de Traducció per Tal qual, de Paul Valéry.

Ramon Ordeig ha obtingut el de recerca en humanitats per Els comtats d'Urgell, Cerdanya i Berga, volum VIII de la col·lecció «Catalunya Carolíngia»;  l'obra Natura, ús o abús? Llibre blanc de la gestió de la natura als Països Catalans, coordinat per Ramon Folch, Josep Peñuelas i David Serrat, el de de recerca en ciències, i Manual of Catalan Linguistics, editat per Joan A. Argenter i Jens Lüdtke, el de catalanística.

En arts escèniques també ha estat premiat Rèquiem nocturn, de Pere Faura i el projecte Nilak de carpa circense itinerant. Així mateix,  s'ha fet una menció especial al Tricicle per la seua «dilatada trajectòria de 40 anys als escenaris pel reconeixement internacional com a companyia de teatre de gest i per la contribució a fer un món més amable amb el somriure».

A més, Capgirat, d'Alba Dalmau amb il·lustracions de Cinta Vidal ha rebut el premi infantil; Cinta Arasa, el premi juvenil per Paraules, flors i pólvora, i Eduard Altarriba, el premi juvenil de coneixements per Migrants.