La Plataforma per un Finançament Just es concentra davant del Congrés per exigir la reforma del finançament autonòmic

Tots els grups de les Corts, llevat de Vox, s'uneixen per reclamar una proposta de model de finançament

per NLV

Societat, Política

La Plataforma per un Finançament Just es concentra davant del Congrés per exigir la reforma del finançament autonòmic
La Plataforma per un Finançament Just es concentra davant del Congrés per exigir la reforma del finançament autonòmic

La Plataforma per un Finançament Just, que agrupa el PSPV, Compromís, Podem, Esquerra Unida i Ciudadanos, i els sindicats UGT i CCOO, ha dut a terme aquest dimarts un acte davant del Congrés dels Diputats per demanar al govern espanyol i a la cambra baixa que engeguen com més prompte millor la reforma del model de finançament autonòmic. També s'hi ha sumat el PP i la patronal.

En l'acte, s'ha llegit un manifest i els assistents s'han fotografiat tots plegats a l'escalinata de la porta dels lleons «per escenificar la unió de la societat valenciana en l'exigència d'aquesta reforma».

Després, els representants de la Plataforma s'ha reunit amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per demanar-li que es comprometa a donar una data de presentació del nou model i que, en aquesta reforma, dedique una quantitat de recursos ajustada al pes poblacional de cada autonomia. 

Tanmateix, Montero els ha fet sabedors de les dificultats d'adoptar un acord polític a curt i mitjà termini a causa de l'enfrontament amb l'oposició. Compromís i Ciudadanos han mostrat la seua «decepció« perquè la ministra no ha fixat una data. Àgueda Micó ha dit que «sembla que no és la seua intenció», ja que «vol fer reunions bilaterals amb les diferents comunitats autònomes».

La Plataforma per un Finançament Just presenta un discurs més moderat que la Crida pel Finançament, que fa ús de conceptes com ara «espoli», i en què participen els partits Esquerra Republicana del País Valencià i Demòcrates Valencians; el sindicat Intersindical Valenciana, i entitats com Decidim, Plataforma per la Llengua o Escola Valenciana, entre altres.

Així, el passat 10 de juny la Crida es va concentrar a les portes de les Corts, amb motiu del quart aniversari de la primera manifestació que va reclamar «la fi de l’espoli» del País Valencià, per presentar el manifest «Volem les claus de la caixa». També ha començat una campanya de recollida de signatures en suport a les seues reivindicacions.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací