La Marxa per la Llibertat reivindica una solució per al poble sahrauí [fotogaleria]

per NLV

Societat

Foto: Mathias Rodríguez
Foto: Mathias Rodríguez

Diversos col·lectius i organitzacions socials donen suport a la «Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí» que aquest dimecres 2 de juny partirà de València a Madrid, on lliuraran al govern espanyol un manifest en senyal de protesta.

Amb l'objectiu de visibilitzar l'acció estatal, aquest dissabte ha tingut lloc una «passejada artística i reivindicativa» al Jardí del Túria, des de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al Parc de Capçalera, tal com es pot veure en aquest reportatge fotogràfic.

Els activistes han portat pancartes amb consignes com ara «Marroc culpable, Espanya responsable», «Sánchez atén, el Sàhara no es ven» o «Llibertat, llibertat, per al Sàhara Occidental», i han estat acompanyats per Pallasos en rebel·lia, 5 Dedos València, Caporales San Simón Cochabamba de Bolivia, FreeFor Sah-Ba, Colombia Tierra Querida, Batukada Borumballa i La Murga Lunátika de València

Aquesta acció «col·lectiva, estatal i coordinada» vol denunciar que el Sàhara Occidental «està més de 45 anys entre l'exili, la repressió i ocupació, sense una solució de conformitat amb el Dret Internacional», així com per a alertar sobre l'actual situació de guerra «provocada per la violació de l'alto el foc per part del Marroc».

La Marxa estatal es va engegar el dia 20 de maig, a Andalusia. D'aquesta manera, Cadis es va convertir en el punt d'eixida d'un recorregut que passa per Canàries, Balears, Galícia, Cantàbria, Navarra, la Rioja, Catalunya, Extremadura, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i el País Valencià. Madrid serà el punt de confluència el 18 de juny, on se celebrarà un acte central.

Així mateix, durant els mes de juny se celebraran diferents activitats i actes en diferents pobles i ciutats del País Valencià per tal de «posar en valor el compromís de la societat civil» i sumar adhesions a aquesta iniciativa que compta amb el suport de la República Àrab Sahrauí Democràtica i el Front Polisario.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.